Duiken op Curacao

Tijdens een verblijf op Curacao zijn er natuurlijk heel veel activiteiten die u kunt ondernemen. Daarvan zal duiken op Curacao een van de meest beoefende activiteiten zijn en als u even na denkt waar Curacao ligt dan is dat niet zo verwonderlijk. De tropische Caribische zee rondom Curacao zal een zeer bijzonder klimaat bieden voor de meest uiteenlopende planten soorten en dier soorten.

Veel mensen zullen een last minute Curacao vakantie boeken om heerlijk te gaan duiken in de tropische Caribische zee waarin Curacao ligt. Voor een duikvakantie Curacao aandoen is een heel bijzondere belevenis die u altijd bij zal blijven. Het tropische klimaat van de regio zorgt er voor dat de Caribische zee altijd warm is waardoor de meest bijzondere planten en dieren in de zee leven. Ditzelfde klimaat zorgt ook voor de unieke omstandigheden die nodig zijn om koraal te laten groeien en daarvan kunt u bij uw last minute duikvakantie dan ook volop genieten. Iedereen die wel eens op een last minute vakantie is geweest naar de voormalige Nederlandse Antillen en daar heeft gedoken weet dat het een absolute must is om de onderwater wereld te verkennen. Natuurlijk zal duiken op Curacao niet voor iedereen weggelegd zijn omdat u natuurlijk over de nodige kennis en vaardigheid moet beschikken. Een geldig duikcertificaat is dan ook een vereiste en als u dat wilt kunt u dat ook bij een van de vele duikscholen op Curacao halen. Als u daar echter niet de behoefte aan hebt omdat het waarschijnlijk een eenmalige vakantie is of omdat u het niet ziet zitten met het duiken dan is snorkelen op Curacao een heel goed alternatief voor duiken.

Iedereen die wel eens in de wondere onderwater wereld van de Curacao heeft gedoken, raakt niet uitgepraat over de uitzonderlijke schoonheid van de planten en dieren die daar leven. Duiken op Curacao is dan ook niet voor niets een van de belangrijkste peilers waarop de toeristen industrie van Curacao rust. Gelukkig is de ligging van Curacao zeer gunstig voor het duiken in kraakhelder water waarbij het ook erg helpt dat de bodem op veel plaatsen bezaaid is met hetzelfde parelwitte zand dat u ook op de stranden zult vinden. Verder is Curacao onder water verrijkt door kalkzandsteen van vulkanische oorsprong waar zich door de vele miljoenen jaren koraal heeft afgezet. De koraal riffen bieden een zeer goede habitat voor zeer veel bijzondere dieren die profiteren van het warme voedselrijke water. Dat bij het duiken Caribisch water zeer helder is heeft te maken met het vele leven dat er te vinden is en dat al het voedsel zal gebruiken. Bovendien zal het water door de sterke stromingen in het gebied ook niet snel vertroebeld raken. Deze stromingen zorgen er ook voor dat u bij het duiken op Curacao niet overal koraal riffen zult vinden en ook niet overal dezelfde soorten vissen en andere dieren tegen zult komen. Omdat de wind en de stromingen uit de oostelijke richtingen komen zal voor een duikvakantie Curacao vooral aan de zuid westkant geschikt zijn.

Dit is goed te verklaren omdat de zuid westkant van Curacao ook het meest ontwikkeld en bewoond is vanwege de natuurlijke luwte tegen de heersende passaat wind. Toch zult u zich bij het duiken niet hoeven te verdringen is een paar verschillende locaties. Voor het duiken op Curacao zijn maar liefst veertig gebieden aangewezen waar u op ruim vijfenzestig locaties kunt duiken of snorkelen. Veel van deze plaatsen zijn uitgerust met een ketting waarlangs u af kunt dalen en op kunt stijgen. Dit zorgt er voor dat u gelijk op de beste locatie aan zult komen en niet eerst hoeft te zoeken als u er alleen op uit gaat. Als u voor het eerst een last minute duikvakantie maakt naar dit tropische paradijs dan is het echter verstandig om georganiseerde duiktrip te maken. Zeker in het begin zal u dit veel tijd en dus zuurstof schelen waardoor u langer echt kunt genieten van de wonderbaarlijke natuur. Het is immers deze natuur die het duiken in Caribisch water zo onvergetelijk maakt en die voor veel duik enthousiasten een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent. Natuurlijk zult u altijd zeer voorzichtig moeten zijn want ook al is het koraal al vele miljoenen jaren aanwezig, het is nog steeds zeer fragiel. Bij het duiken op Curacao zult u dus nooit het koraal aan moeten raken en er wordt zoveel mogelijk op gelet dat dit niet gebeurd. Ook het gebruik van een harpoen is verboden omdat de natuur, dus ook de vissen, beschermd worden. Dat Curacao onder water een wondere wereld is en het eiland het grootste deel van haar economie aan het duik toerisme en overig toerisme dankt heeft de overheid goed begrepen en de natuur wordt dan ook goed beschermd.

Toch wordt u van harte uitgenodigd om te genieten van al het mooie dat Curacao en de Caribische zee waarin het ligt. Wel wordt u begrijpelijkerwijs gevraagd om u bij het duiken op Curacao aan een aantal voor de hand liggende regels te houden. Ook al zijn deze regels nog zo voor de hand liggend, er zijn nog altijd mensen die er zich weinig van aan trekken en daarom worden de regels streng nageleefd. Als duiken echter niets vooru is dan kunt u ook gaan snorkelen op Curacao en daardoor ook genieten van de mooie natuur. Natuurlijk zult u niet de diepste koraal riffen kunnen bewonderen en ook zal dan niet al het leven onder water aan uw ogen voorbij trekken. Toch is er ook bij snorkelen in Curacao onder water nog voldoende te beleven en kunt u nog steeds genieten van al het mooie dat moeder natuur te bieden heeft. Natuurlijk is het na het duiken op Curacao tijd voor ontspanning en gelukkig is er ook bij het ontspannen op Curacao voldoende keuze. Wellicht is het deze combonatie die heel veel mensen aan trekt om een last minute vakantie naar Curacao te boeken. Toch is het ook heel erg goed mogelijk dat het gewoon een van de mooiste eilanden is die u kunt vinden en is voor een duikvakantie Curacao gewoon de beste keuze.

Comments on this entry are closed.