Handige Reistips

Bij iedere vakantie die u boekt naar een nieuw land, is het altijd de vraag hoe bepaalde zaken werken in het land van bestemming. Het lezen van handige reistips kan op heel veel vragen antwoord geven en uw vakantie daardoor net een stukje aangenamer maken. Ook zult u hierdoor niet zomaar voor soms onaangename verassingen komen te staan en dat draagt natuurlijk bij aan het vakantie plezier.

Als u voor uw last minute Curacao handige tips zoekt dan bent u hier aan het juiste adres. Wij zullen u een aantal tips aan de hand doen waarmee u tijdens uw verblijf op Curacao goed uit de voeten kunt omdat u over de lokale gebruiken zoals het geven van fooien het nodige weet. Ook praktische zaken zullen aan bod komen bij deze Curacao reistips, het is bijvoorbeeld altijd handig om het alarm nummer te weten al hoepen we natuurlijk dat u die nooit nodig zult hebben tijdens uw last minute vakantie op Curacao. Door deze tips voor vakantie op Curacao door te nemen voordat u op reis gaat naar dit heerlijke tropische eiland kunt u uw verblijf een stuk aangenamer maken en zult u niet voor raadsels staan als er iets niet zo loopt als u het had verwacht. Natuurlijk zal de receptie van het hotel of het resort waar u verblijft u altijd op weg kunnen helpen en ook zullen de toeristen bureaus u van dienst kunnen zijn maar het is natuurlijk altijd beter als u zelf op de hoogte bent van de nodige handige reistips.

Allereerst is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het klimaat op Curacao omdat dit immers voor een belangrijk deel zal bepalen wat u mee moet nemen op vakantie. Curacao heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van ongeveer zevenentwintig graden. De Curacao reistips zeggen ook dat er een constante bries is die voor verkoeling zorgt maar die ook de kans op verbranding verhoogd omdat u niet merkt hoe warm het daadwerkelijk is. De meeste wind zult u in het voorjaar kunnen verwachten en tussen oktober en februari zal het regen seizoen u veelal in de avond korte hevige buien opleveren terwijl ook de temperatuur iets lager zal zijn. Bij de handige reistips zal het natuurlijk ook over praktische zaken gaan waar u iedere dag mee te maken zult kunnen krijgen. De valuta van Curacao is de Antilliaanse gulden die afgekort wordt tot Nafl, maar ook de Amerikaanse dolkar is een wettig betaalmiddel. Hiervoor is bewust gekozen omdat Curacao ook voor veel Amerikanen een heerlijke bestemming is terwijl ook de nodige cruise schepen aan zullen leggen in Willemstad. Het wisselen van geld kunt u doen bij uw hotel of een winkel maar de tips voor vakantie op Curacao zouden niet compleet zijn zonder te vertellen dat de officiële koersen door de banken worden weergegeven en ook strenger gehanteerd worden. Veel restaurants zullen ook euro’s accepteren maar het is geen officiële valuta, de fooi op Curacao is meetal tien en soms vijftien procent van het bedrag dat u af moet rekenen. Bij de tips zullen we ook in ieder geval opmerken dat er ruim voldoende geld automaten zijn dus lokaal geld pinnen is het verstandigste, controleer voor vertrek wel of uw bank uw pas voor gebruik buiten Europa niet heeft geblokkeerd.

Wellicht een van de belangrijkste last minute Curacao handige tips is het feit dat u een voor uw hele verblijf geldig paspoort moet bezitten en ook een retour ticket zult moeten hebben, een visum is voor Europeanen niet nodig. Uiteraard gaan wij er net als u van uit dat u niet zal overkomen tijdens uw verblijf maar als dat wel zou mogen gebeuren dan is het alarm nummer 911 voor de brandweer en de politie terwijl de ambulance te bereiken is onder nummer 912. Dokters op Curacao zijn opgeleid in Nederland of de Verenigde Staten en zullen u in het Nederlands, Engels en soms ook in het Spaans te woord kunnen staan. De kustwacht heeft nummer 913 en het ziekenhuis op Curacao is onder nummer 910 bereikbaar. Als u van plan bent om te gaan duiken dan zult u zeker moeten onthouden dat de decompressie kamer te bereiken is onder nummer 910. Als u dokters op Curacao nodig hebt dan is het natuurlijk wel een goed idee om een geldige reis verzekering te hebben die ook de kosten voor gezondheidszorg in het buitenland dekt. Dit geld natuurlijk ook als u het ziekenhuis op Curacao moet bezoeken omdat dit ook in de papieren kan lopen.

Een auto huren op Curacao is een heel goede manier om veel van het eiland te zien in een korte tijd. Natuurlijk zult u zich aan de verkeersregels moeten houden en die komen grotendeels overeen met die in Nederland. Bij deze handige reistips zullen wij u dan ook vertellen dat binnen de bebouwde kom een snelheid geld van vijfenveertig kilometer per uur en de paar vierbaanswegen van zestig of tachtig. Houdt er wel rekening mee dat verkeer van rechts voorrang heeft en ook het doorgaande verkeer op T-splitsingen. Terwijl op het gebied van valuta Curacao een aantal zaken anders heeft met het gebruik van de Antilliaanse gulden en de dollar, worden ook creditcards goed geaccepteerd. Dat het geven van een fooi op Curacao gebruikelijk is neemt niet weg dat in veel restaurants de fooi bij de prijs inbegrepen zit, dit zal echter over het algemeen op de menu kaart aangegeven zijn. Het water op Curacao is uit de kraan te drinken omdat het van een goede kwaliteit is en het is dan ook niet nodig om flessen water te kopen. De elektriciteit op Curacao is 110 volt volgens het Amerikaanse systeem en u hebt een verloop stekker nodig. Bij de handige reistips die wij geven, zullen we u vertellen dat u goed de beschrijving van uw hotel door moet lezen, want veel hotels bieden wel een stopcontact volgens Nederlandse maatstaven aan. Drugs zijn absoluut verboden en ook topless zonnen is niet toegestaan en dit zijn best belangrijke tips voor vakantie op Curacao waar u zich overigens over het algemeen in het Nederlands kunt redden.

Comments on this entry are closed.